Volwassenen

Berichten van bezoekers

Wil jij laten weten hoe het is om WaterSpaarder te zijn? En waarom je het belangrijk vindt om warm water te besparen? Stuur dan jouw berichtje naar ons op. Natuurlijk kun je ook een foto of filmpje meesturen! Als het berichtje is gecontroleerd, wordt het hier geplaatst.

Schrijf een berichtje
Anna en Isa
Anna en Isa Albert Plesmanschool 14 februari 2018

Ons idee om water te besparen is een wasmachine met een dynamo. Wij zullen het even uitleggen: We hebben in onze wasmachine gaten en daar doe je dan een ijzeren cirkel in, met een gat en bobbeltjes aan de zijkant. De wasmachine is verbonden met een dynamo, en als je hem aanzet, slaat de dynamo energie op. Je hoeft de wasmachine dus maar één keer aan te zetten, want de volgende keer doet de dynamo zijn werk. De tweede manier waarop je een dynamo kan gebruiken: het gat in de ijzeren cirkel doe je om de stang van een draaistoel, en als je dan ronddraait op je draaistoel, wekt de dynamo energie op om je telefoon op te laden! Groetjes, Anna en Isa van de Albert Plesmanschool

Emily
Emily Huizen 10 februari 2017

We zijn thuis ook WaterSpaarders. We letten goed op het milieu en zetten de verwarming niet zo hoog en we eten weinig vlees en gaan op de fiets naar school. Omdat dat veel geld scheelt, mag ik ieder jaar iets verzinnen om ergens heen te gaan. Naar een pretpark of zo.

Daan
Daan van Donders 10 februari 2017

Wij douchen thuis niet langer dan vijf minuten. Ook mijn tante doet mee en mijn opa en oma. We hebben in de douche een zandloper. Als je die omdraait, gaat het zand naar beneden lopen. Als het zand op is, doe ik de douche weer uit. Ik vind dat belangrijk voor het klimaat.

Annika
Annika van Roden 10 februari 2017

Ik doe mee met de WaterSpaardersDeal. Want ik wil dat de lucht in ons land schoner wordt en daarvoor moeten we minder energie gebruiken. Mijn vader en moeder letten er nu ook op dat ze 5 minuten douchen. Maar mijn zus staat soms wel 15 minuten onder de douche. Maar eerst was het 30 minuten, dus het helpt al een beetje.

Word ook (warm)WaterSpaarder
en sluit de deal!

Meld je aan en draag je steentje bij

Nu aanmelden