Volwassenen

WaterSpaarders Challenge

7 oktober 2016

De WaterSpaarders gaan hun best doen om heel veel Nederlanders korter te laten douchen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ze doen dit door het hele jaar uitdagingen aan te gaan.
De eerste challenge heeft alles te maken met een wereldrecord. Jazeker, de WaterSpaarders zullen proberen een wereldrecord ‘doucheliedje zingen’ neer te zetten.

Op donderdag 13 oktober om vijf minuten voor twaalf uur zingen alle WaterSpaarders samen met Jamai het WaterSpaarderslied. Door op social media te laten zien dat je mee hebt gedaan, kunnen we alle WaterSpaarders tellen. En als iedereen goed zijn best doet, zetten we een prachtig wereldrecord neer en is de challenge gehaald!

Je kunt hier het lied beluisteren

 • Win een bluetooth GROHE-radio!

  Nieuwsbericht

  Win een bluetooth GROHE-radio!

  13 oktober 2017

  Door mee te doen aan de quiz maak je kans op één van de twintig bluetooth GROHE-doucheradios's.

  Je doet mee door naar deze pagina te gaan, jouw antwoorden in te vullen en je gegevens achter te laten. Of je hebt gewonnen hoor je via een mailtje.

  We wensen je veel succes! 

 • Nieuwsbericht

  WaterSpaardersproject van start bij Kinderopvang Humanitas

  10 juli 2017

  Afgelopen week hebben een aantal kinderen van de BSO locaties in de regio Zuid-Holland het startsein gegeven voor de samenwerking tussen Kinderopvang Humanitas en WaterSpaarders. Door het plaatsen van hun handafdruk op de samenwerkingsovereenkomst luidden zij formeel het traject in.

  Kinderopvang Humanitas wil met alle kinderen van de buitenschoolse locaties in de regio Zuid-Holland de uitdaging aangaan om samen tot wel één miljard liter warm water te besparen. Een fantastische bijdrage aan de Deal van 5 miljard!

 • Nieuwsbericht

  WaterSpaarders vallen in de prijzen!

  28 maart 2017

  Op maandag 20 maart werd bekend gemaakt dat de WaterSpaarders de 'Nudging for Good'-award voor duurzaamheid hebben gewonnen!

  'Nudging for Good' is een actiegroep die organisaties en bedrijven aanmoedigt goede ideeën te bedenken, waarmee ze de wereld een beetje mooier of beter kunnen maken. Om bedrijven aan te sporen nog betere ideeën te bedenken, reiken ze ieder jaar prijzen uit voor het beste idee. Er zijn twee categorieën waarvoor bedrijven prijzen kunnen winnen: gezondheid en duurzaamheid.

  De WaterSpaarders hebben in de categorie 'duurzaamheid' de 'Excellence award voor duurzaamheid' gewonnen!

 • Nieuwsbericht

  Kidsreporters Cato en Isis gaan op zoek naar WaterSpaarders bij hen in de buurt

  15 december 2016

  Onze kidsreporters, Cato en Isis, gaan op zoek naar nog meer WaterSpaarders om de Deal van 5 miljard te halen! In het filmpje hiernaast zie je hoe ze hun eigen buurt activeren. Doe je ook mee? Activeer je eigen buurt en meld de nieuwe WaterSpaarders hier aan.

 • Nieuwsbericht

  Nationale WaterSpaarders Dag!

  13 oktober 2016

  Donderdag 13 oktober vond de derde Nationale WaterSpaarders Dag plaats in Diergaarde Blijdorp. Kinderen lanceerden samen met o.a. prinses Laurentien, acteur Ruben Nicolai en WaterSpaarder van het eerste uur Hannah Beukering (14 jaar) een unieke nationale actie: de ‘Deal van 5 Miljard’. Deze Deal is in het leven geroepen door de 60.000 actieve jonge WaterSpaarders, die samen met hun gezin energie besparen door niet langer dan 5 minuten te douchen. Dat is al heel veel maar er kan nog meer bij, vinden zij. Daarom dagen zij met de Deal heel Nederland uit om binnen een jaar 5 miljard liter warm water en dus energie te besparen.

  Bekijk beeldverslag

 • Ruben Nicolai met de WaterSpaarders

  Nieuwsbericht

  Ruben Nicolai met de WaterSpaarders

  13 oktober 2016

  Ruben Nicolai, één van de andere WaterSpaarders Heroes, noemde het een geweldig initiatief om het voorbeeld van de kinderen te volgen en wist uit ervaring dat kinderen als geen ander er ook voor zorgen dat je je aan de deal houdt.

  Bekijk beeldverslag

 • WaterSpaarder van het eerste uur Hannah van Beukering

  Nieuwsbericht

  WaterSpaarder van het eerste uur Hannah van Beukering

  13 oktober 2016

  Tijdens de bijeenkomst werd door Hannah van Beukering (waterspaarder van het eerste uur en één van initiatiefneemsters van de waterspaarders) stil gestaan bij het belang van het besparen van energie en de rol die kinderen daarin kunnen spelen.

  Bekijk beeldverslag

 • Laurentien van Oranje vraagt aan de zaal wat zij doen op het gebied van energie besparen

  Nieuwsbericht

  Laurentien van Oranje vraagt aan de zaal wat zij doen op het gebied van energie besparen

  13 oktober 2016

  Laurentien van Oranje, oprichtster van de Missing Chapter Foundation, heeft in Blijdorp het startsein gegeven voor de deal van 5 miljard. Zij stond stil bij de initiatieven van de verschillende partners en riep iedereen op om mee te werken aan de deal van 5 miljard.

  Bekijk beeldverslag

 • Nationale WaterSpaarders Dag!

  Nieuwsbericht

  Nationale WaterSpaarders Dag!

  15 september 2016

  Elk jaar organiseert WaterSpaarders de Nationale WaterSpaarders Dag. Deze dag vindt dit jaar plaats in Diergaarde Blijdorp. Daar wordt het startsein van de Deal van 5 miljard gegeven door prinses Laurentien en Jamai Loman. Jamai heeft speciaal voor deze gelegenheid een douchelied geschreven. Samen met duizenden kinderen in het hele land zingen de WaterSpaarders dit lied symbolisch om vijf minuten voor twaalf.

WaterSpaarders op school

6 oktober 2016
WaterSpaarders op school

Ook met je school kun je in actie komen en samen WaterSpaarders worden. Je juf of meester kan je veel vertellen over waarom het belangrijk is dat we zuinig omgaan met energie. Samen met je klas kun je ook andere tips bedenken om energie te besparen. Begin bijvoorbeeld nu met het oefenen van het zingen van het douchelied.

Bekijk de songtekst van het lied

Word ook (warm)WaterSpaarder
en sluit de deal!

Meld je aan en draag je steentje bij

Nu aanmelden