Volwassenen

WaterSpaarders Challenge

7 oktober 2016

De WaterSpaarders gaan hun best doen om heel veel Nederlanders korter te laten douchen om zo de opwarming van de aarde tegen te gaan. Ze doen dit door het hele jaar uitdagingen aan te gaan.
De eerste challenge heeft alles te maken met een wereldrecord. Jazeker, de WaterSpaarders zullen proberen een wereldrecord ‘doucheliedje zingen’ neer te zetten.

Op donderdag 13 oktober 2016 om vijf minuten voor twaalf uur zingen alle WaterSpaarders samen met Jamai het WaterSpaarderslied. Door op social media te laten zien dat je mee hebt gedaan, kunnen we alle WaterSpaarders tellen. En als iedereen goed zijn best doet, zetten we een prachtig wereldrecord neer en is de challenge gehaald!

Je kunt hier het lied beluisteren

 • Maak het klimaat weer belangrijk

  Nieuwsbericht

  Maak het klimaat weer belangrijk

  21 maart 2018

  Veel kinderen in ons land denken na over hoe we met elkaar kunnen zorgen voor een beter klimaat. En op de Kinderklimaattop 2018 die deze week werd gehouden, bespraken meer dan 100 kinderen uit het hele land hun ideeën om verandering van het klimaat tegen te gaan. Een jury luisterde goed naar hun plannen en koos drie winnende ideeën.

  Het beste idee was ‘het 100 liter Watermeetkastje’ van de kinderen van de Arnhemse Montessorischool. Zo’n watermeetkastje laat precies zien hoeveel water je op een dag hebt gebruikt. Met dit idee wonnen zij de Philip de Roo-prijs. De andere twee winnaars zijn het ‘Kinderklimaatstraatfeest’ en het ‘IZEE-IDEE’.

  Maar ook werkten de kinderen hard aan een plan om afspraken te maken met gemeentes, om te zorgen dat zij worden betrokken bij de plannen voor een beter klimaat. Want de toekomst ligt bij de jeugd!

  Burgemeester Marcouch van Arnhem zei vooraf aan de Kinderklimaattop: ‘Wat goed dat jullie met elkaar nadenken over wat je zelf kunt doen. Kleine stappen kunnen tot iets groots leiden. Kleine druppels laten een emmer vollopen.’

  Wat kun jij bedenken om mee te helpen aan een beter klimaat?

 • Nieuwsbericht

  Nieuwe kidsreporters Lev en Darcy

  14 februari 2018

  Ajax-voetballers Lev en Darcy zijn de nieuwe kidsreporters! Op de vierde Nationale WaterSpaarders Dag nam het sportieve stel het stokje over van kidsreporters Cato en Isis. Benieuwd naar de video van deze sportieve Nationale WaterSpaarders Dag? Bekijk hem hier. Wil jij weten hoe Lev en Darcy kidsreporters zijn geworden? Bekijk dan hier hun ingezonden #aardehoog challenge.

 • Nieuwsbericht

  WaterSpaardersproject van start bij Kinderopvang Humanitas

  10 juli 2017

  Afgelopen zomer hebben een aantal kinderen van de BSO locaties in de regio Zuid-Holland het startsein gegeven voor de samenwerking tussen Kinderopvang Humanitas en WaterSpaarders. Door het plaatsen van hun handafdruk op de samenwerkingsovereenkomst luidden zij formeel het traject in.

  Kinderopvang Humanitas wil met alle kinderen van de buitenschoolse locaties in de regio Zuid-Holland de uitdaging aangaan om samen tot wel één miljard liter warm water te besparen. Een fantastische bijdrage aan de Deal van 5 miljard!

 • Nieuwsbericht

  WaterSpaarders vallen in de prijzen!

  28 maart 2017

  Op maandag 20 maart 2017 werd bekend gemaakt dat de WaterSpaarders de 'Nudging for Good'-award voor duurzaamheid hebben gewonnen!

  'Nudging for Good' is een actiegroep die organisaties en bedrijven aanmoedigt goede ideeën te bedenken, waarmee ze de wereld een beetje mooier of beter kunnen maken. Om bedrijven aan te sporen nog betere ideeën te bedenken, reiken ze ieder jaar prijzen uit voor het beste idee. Er zijn twee categorieën waarvoor bedrijven prijzen kunnen winnen: gezondheid en duurzaamheid.

  De WaterSpaarders hebben in de categorie 'duurzaamheid' de 'Excellence award voor duurzaamheid' gewonnen!

 • Nieuwsbericht

  Kidsreporters Cato en Isis gaan op zoek naar WaterSpaarders bij hen in de buurt

  15 december 2016

  Onze kidsreporters, Cato en Isis, gaan op zoek naar nog meer WaterSpaarders om de Deal van 5 miljard te halen! In het filmpje hiernaast zie je hoe ze hun eigen buurt activeren. Doe je ook mee? Activeer je eigen buurt en meld de nieuwe WaterSpaarders hier aan.

 • Nieuwsbericht

  Nationale WaterSpaarders Dag!

  13 oktober 2016

  Donderdag 13 oktober 2016 vond de derde Nationale WaterSpaarders Dag plaats in Diergaarde Blijdorp. Kinderen lanceerden samen met o.a. prinses Laurentien, acteur Ruben Nicolai en WaterSpaarder van het eerste uur Hannah Beukering (14 jaar) een unieke nationale actie: de ‘Deal van 5 Miljard’. Deze Deal is in het leven geroepen door de 60.000 actieve jonge WaterSpaarders, die samen met hun gezin energie besparen door niet langer dan 5 minuten te douchen. Dat is al heel veel maar er kan nog meer bij, vinden zij. Daarom dagen zij met de Deal heel Nederland uit om binnen een jaar 5 miljard liter warm water en dus energie te besparen.

  Bekijk beeldverslag

 • Ruben Nicolai met de WaterSpaarders

  Nieuwsbericht

  Ruben Nicolai met de WaterSpaarders

  13 oktober 2016

  Ruben Nicolai, één van de andere WaterSpaarders Heroes, noemde het een geweldig initiatief om het voorbeeld van de kinderen te volgen en wist uit ervaring dat kinderen als geen ander er ook voor zorgen dat je je aan de deal houdt.

  Bekijk beeldverslag

 • WaterSpaarder van het eerste uur Hannah van Beukering

  Nieuwsbericht

  WaterSpaarder van het eerste uur Hannah van Beukering

  13 oktober 2016

  Tijdens de bijeenkomst werd door Hannah van Beukering (waterspaarder van het eerste uur en één van initiatiefneemsters van de waterspaarders) stil gestaan bij het belang van het besparen van energie en de rol die kinderen daarin kunnen spelen.

  Bekijk beeldverslag

 • Laurentien van Oranje vraagt aan de zaal wat zij doen op het gebied van energie besparen

  Nieuwsbericht

  Laurentien van Oranje vraagt aan de zaal wat zij doen op het gebied van energie besparen

  13 oktober 2016

  Laurentien van Oranje, oprichtster van de Missing Chapter Foundation, heeft in Blijdorp het startsein gegeven voor de deal van 5 miljard. Zij stond stil bij de initiatieven van de verschillende partners en riep iedereen op om mee te werken aan de deal van 5 miljard.

  Bekijk beeldverslag

WaterSpaarders op school

6 oktober 2016
WaterSpaarders op school

Ook met je school kun je in actie komen en samen WaterSpaarders worden. Je juf of meester kan je veel vertellen over waarom het belangrijk is dat we zuinig omgaan met energie. Samen met je klas kun je ook andere tips bedenken om energie te besparen. Begin bijvoorbeeld nu met het oefenen van het zingen van het douchelied.

Bekijk de songtekst van het lied

Word ook (warm)WaterSpaarder
en sluit de deal!

Meld je aan en draag je steentje bij

Nu aanmelden