Kinderen/scholen

Kom in actie
en word WaterSpaarder!

Minder warm water gebruiken, bespaart veel energie en dat is goed voor het milieu. Door het verspillen van energie warmt de aarde op waardoor dieren en hun leefomgeving worden bedreigd. Voor douchen is veel warm water nodig. Nederlanders douchen gemiddeld vijf keer per week, negen minuten lang. De WaterSpaarders zeggen: 5 minuten is genoeg! Wil je hier aan mee doen? Word dan WaterSpaarder en douche niet langer dan vijf minuten! Zo help je mee aan een beter milieu.

WaterSpaarders gezien bij RTL Z? Klik dan hier!

max 5 min.douchen

Zoveel warm water besparen alle WaterSpaarders nu al

Liter warm water
Bekijk de verhalen van de dieren die profiteren van jouw inzet

Sluit een Deal met ons

WaterSpaarders komt voort uit de wens van kinderen om iets te doen aan klimaatverandering. Zij willen iedereen aanzetten om energie te besparen door korter douchen. Een kwestie van “gewoon doen en volhouden!” aldus de kinderen. En dit is hard nodig. Want wist jij dat 80 procent van het warme water in een gemiddeld huishouden uit de douchekop stroomt. En dat wij in Nederland gemiddeld 9 minuten douchen? Dat klinkt misschien niet zo lang, maar in die 9 minuten verbruiken we 72 liter warm water. Door de gemiddelde douchetijd te verminderen 5 minuten, besparen we al snel 32 liter warm water per dag. Als heel Nederland deze vier minuten bespaart staat dat gelijk aan een besparing van jaarlijks 77.000 Olympische zwembaden vol met warm water of de CO2 uitstoot van 763.000 auto’s.

Inmiddels zijn er ruim 60.000 actieve WaterSpaarders. Samen besparen zij al ruim 5 miljoen liter warm water per dag door niet langer dan 5 minuten te douchen. Dat is al heel veel, maar nog lang niet genoeg. Daarom starten de WaterSpaarders de 'Deal van 5 miljard'. Zij dagen heel Nederland uit om binnen een jaar 5 miljard liter warm water en dus energie te besparen. Daar hebben zij jouw hulp hard bij nodig!

Kidsreporter Isis legt uit waarom we jou nodig hebben. Jij moet ons helpen met onze actie zodat we samen de deal van 5 miljard halen.

Wil je op de hoogte blijven?
Volg ons op:

Kom in actie en word
ook kidsreporter!
Stuur jouw filmpje in

Word ook (warm)WaterSpaarder
en sluit de deal!

Meld je aan en draag je steentje bij

Nu aanmelden